Scheiding – Zo vertel je het je kind

Je kind vertellen dat jullie gaan scheiden is enorm moeilijk. Deze korte online cursus geeft je de handvatten om dit op de juiste manier te doen.

Categorieën: ,

26,00

Hoe vertel je je kind dat jullie uit elkaar gaan?

Scheiden, Zo vertel je het je kind

Misschien wel het moeilijkste gesprek dat je ooit met je kind zal voeren. Het zal veel impact hebben op je zoon of dochter. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Door op de goede manier informatie te geven, help je je kind de scheiding beter te begrijpen. En dat zal je kind weer helpen om de scheiding een plekje te kunnen geven.

In deze module leer je hoe je je kan voorbereiden op het gesprek, wat je zeker niet mag vergeten te vertellen en op welke manier je het kan vertellen. Ook komt aanbod hoe je kunt omgaan met loyaliteit, welke reacties je kunt verwachten van je kind en hoe je hierop het beste kunt reageren.

De module bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Voorbereiding op het gesprek
  2. Hoe en wat vertellen?
  3. Vertellen en loyaliteit
  4. Vertellen op school of op de opvang
  5. Welke reacties kun je verwachten van je kind?
  6. Reageren op de emoties van je kind

Elk onderdeel bestaat uit een video met uitleg en praktische tips. Je kunt er ook voor kiezen om de inhoud van de filmpjes te lezen. Daarnaast zijn er verschillende oefeningen, zodat je weet hoe je de tips kunt toepassen in jullie situatie en je weet hoe je jouw kind het beste kunt helpen. Ieder kind is immers uniek. Als extraatje krijg je de download-checklist. Een handig overzicht met alles op een rijtje wat je niet mag vergeten te vertellen.

Je houdt onbeperkt toegang tot de module, zodat je hem op een later moment altijd nog even kan terugkijken. Ook als je al vertelt hebt aan je kinderen dat je gescheiden bent is het belangrijk om een aantal punten te blijven herhalen.

Het eerste moment waarop je kind te horen krijgt over de scheiding is belangrijk. Bereid je daarom goed voor!

Add to cart

15585

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox:

Scroll naar boven