Voelkrachten

Het kaartspel voor gevoelige kinderen. Zet je gevoeligheid in als kracht!

9,68
Voelkrachten Het HSP spel voor hooggevoelige kinderen

Geschikt voor 6-16 jarigen

45 krachten & 12 situaties

± 20 min speeltijd

Direct Printbaar

Leer je kind omgaan met gevoeligheid

Gevoelige kinderen vinden het vaak moeilijk om om te gaan met prikkels, stemmingen en emoties. Het kan hen overweldigen en belemmeren in het dagelijks leven. Als ouder wil je jouw kind natuurlijk graag helpen om hiermee om te gaan, zodat je kind vol zelfvertrouwen door het leven kan gaan.
Maar hoe doe je dat op een leuke en effectieve manier?

Het Voelkrachten-kaartspel is speciaal ontwikkeld voor gevoelige kinderen. Kinderen leren op een speelse manier hun krachten en vaardigheden te ontdekken en te verbeteren. Zo leren ze op een positieve manier om te gaan met uitdagende situaties en gaan ze hun gevoeligheid als kracht zien!

Voelkrachten
Het educatieve kaartspel voor gevoelige kinderen

Voelkrachten helpt je kind op een leuke manier omgaan met gevoeligheden. Met 45 krachtkaarten en 12 situatiekaarten, leert jouw kind zijn/haar krachten kennen en ontdekt hij/zij hoe je die beter kan inzetten.
Samen ontdek je hoe je beter om kan gaan met uitdagende situaties, zoals bijvoorbeeld een feestje, een drukke omgeving, in slaap vallen, iemand die streng praat en veranderingen.

Gebruik de Voelkracht-oefenkaarten, zodat je kind de krachten ook in de praktijk gaat oefenen. Hier vul je in wat je kind wil gaan oefenen, hoe je kind dat gaat doen en wie hem/haar hierbij helpt. Zo leert je kind ook in de praktijk omgaan met de gevoeligheid op een positieve manier!

Je krijgt bij het spel ook 2 handige vragenkaarten. Hierop staan vragen voor ouders of begeleiders om aan je kind te stellen terwijl je het spel speelt. Zo leer jij je kind nog beter kennen en stel je vragen waardoor je kind in zijn/haar kracht komt te staan!

Hoe werkt het?

Je start het spel door een situatie uit te kiezen voor je kind. Begin met een situatie die meestal goed gaat en kies daarna een situatie die uitdagend is voor jouw kind. Vervolgens leg je alle krachtkaartjes die passen bij deze situatie open op tafel. Je kind mag nu kaartjes kiezen van alle krachten die je kind al goed kan en krachten waarin je kind nog beter wil worden. Met behulp van de vragenkaarten voor ouders en begeleiders stel je je kind vragen, waardoor je kind zich sterk en krachtig gaat voelen. Vervolgens kies je met je kind een kracht uit waarmee hij/zij wil gaan oefenen.

Leer je kind op een leuke manier zijn/haar krachten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren!

Het Spel

Na aankoop krijg je meteen een mail met daarin een link om het kaartspel en de handleiding te downloaden. Print het bestand uit in kleur voor het mooiste resultaat. Er staan handige knip-lijntjes zodat je er snel en gemakkelijk losse kaartjes van maakt.
Het spel is gebaseerd op de positieve psychologie, groeimindset en oplossingsgerichte therapie.

Ga samen aan de slag met dit leuke, positieve en leerzame kaartspel!

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox: