Content voor Ingelogde Gebruikers

Licentie: Ik heb voelsprieten werkboek

79,95

Je aankoop is direct te downloaden

Categorie:

Beschrijving

Help je cliënten bij het omgaan met (hoog)gevoeligheid

Ben jij een professional en werk je met kinderen?
Bijvoorbeeld als kindercoach, orthopedagoog, leerlingbegeleider of kinder-en jeugdpsycholoog?
Dan kun je met deze licentie veel kinderen helpen!

Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap die omschreven is door Elaine Aron, een Canadese psychotherapeute. Volgens haar onderzoeken blijkt dat 15 tot 20% van de kinderen hoogsensitief is. Hooggevoeligheid komt dus veel voor. Zeker bij kinderen met een hulpvraag en/of probleemgedrag. Deze kinderen kunnen last krijgen van (in)slaapproblemen, druk gedrag, boosheid, terugtrekken, angsten, somberheid of lichamelijke klachten.

Het werkboek ‘Ik heb voelsprieten’ is speciaal ontwikkeld om een kind te leren omgaan met hooggevoeligheid. Zodat deze kinderen geen last hebben van hun gevoeligheid, maar het juist kunnen inzetten als kwaliteit!

Door middel van het werkboek leren kinderen wat hooggevoeligheid inhoudt, hoe ze kunnen omgaan met gevoelens, prikkels en veranderingen. Ook leren je cliënten ontspannen door middel van verschillende ontspanningsoefeningen.
Het werkboek bestaat uit 5 hoofdstukken:

  • Uitleg over (hoog)gevoeligheid
  • Omgaan met gevoelens
  • Omgaan met prikkels
  • Omgaan met veranderingen
  • Leren ontspannen

Kinderen kunnen in het boek schrijven, tekenen en kleuren. Het staat vol met leuke doe-opdrachten, tips en uitleg over het omgaan met gevoeligheid.

Door aankoop van deze licentie krijg je de rechten om het werkboek onbeperkt (levenslang!) te gebruiken voor verschillende cliënten. De getoonde prijs is inclusief BTW, dus je kunt een deel terugvragen.
Na aankoop van de licentie krijg je meteen een mail met daarin een link om het werkboek te downloaden. Print het bestand dubbelzijdig en in kleur uit voor het mooiste resultaat.
Bij elke update van het werkboek krijg je een mail, zodat je altijd de nieuwste versie kunt gebruiken!

Het werkboek is speciaal ontworpen om samen met een cliënt te doen. Het is het meest geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf ongeveer 6 jaar tot 12 jaar. Aan de hand van verschillende opdracht en vragen laat je kinderen zelf ervaren wat voor hen werkt in het omgaan met gevoeligheid.

Koop de licentie zodat je onbeperkt gebruik kunt maken van het werkboek en veel verschillende kinderen helpt om hun gevoeligheid te zien als kwaliteit!

“Werkboeken met handvaten waaraan kinderen echt iets hebben. Mooie layout wat het aanlokkelijk maakt om er veel in te kijken en er iets mee te doen. Zowel bruikbaar voor ouders als voor professionals.”

Sophie, kinderpsycholoog

Bekijk ook de licentie voor het werkboek: ‘Ik ben TOP!’ voor meer zelfvertrouwen en de licentie voor het werkboek: ‘Mijn ouders gaan scheiden’, het werkboek voor kinderen van gescheiden ouders,

Scroll naar boven