Licentie: Ik heb voelsprieten werkboek

Met behulp van dit werkboek leren kinderen omgaan met (hoog)gevoeligheid. Je cliënt leert hoe hij of zij kan omgaan met gevoelens, prikkels en veranderingen. Ook leert je cliënt ontspannen door middel van verschillende ontspanningsoefeningen. Zo leert je cliënt de gevoeligheid te zien als kwaliteit! Inclusief tips voor ouders, die handig als hand-out mee te geven zijn!

Categorieën: ,

87,95 excl BTW

Direct te downloaden als PDF

Help je cliënten bij het omgaan met (hoog)gevoeligheid

Ik heb Voelsprieten Werkboek

Ben jij een professional en werk je met kinderen? Dan heb je deze licentie nodig om het werkboek professioneel te mogen gebruiken.
Werk je bijvoorbeeld als kindercoach, orthopedagoog, leerlingbegeleider of kinder- en jeugdpsycholoog?
Met deze licentie kun je veel kinderen helpen!

Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap die omschreven is door Elaine Aron, een Canadese psychotherapeute. Volgens haar onderzoeken blijkt dat 15 tot 20% van de kinderen hoogsensitief is. Hoogsensitiviteit komt dus veel voor. Zeker bij kinderen met een hulpvraag en/of probleemgedrag. Deze kinderen kunnen last krijgen van (in)slaapproblemen, druk gedrag, boosheid, terugtrekken, angsten, somberheid of lichamelijke klachten.

“Ik vind het werkboek ‘Ik heb voelsprieten’ fantastisch. Het is echt op kindermaat geschreven en bovendien is het inhoudelijk ook heel sterk. De mooie lay-out is de kers op de taart.
Kinderen reageren er heel positief op, het helpt ze om hooggevoeligheid beter te begrijpen en ermee om te gaan.”
Els van Doorslaer, zorg-leerkracht en remedial teacher

Het werkboek ‘Ik heb voelsprieten’ is speciaal ontwikkeld om een kind te leren omgaan met hooggevoeligheid. Zodat deze kinderen geen last hebben van hun gevoeligheid, maar het juist kunnen inzetten als kwaliteit!

Door middel van het werkboek leren kinderen wat hooggevoeligheid inhoudt, hoe ze kunnen omgaan met gevoelens, prikkels en veranderingen. Ook leren je cliënten ontspannen door middel van verschillende ontspanningsoefeningen.
Het werkboek bestaat uit 5 hoofdstukken:

  • Uitleg over (hoog)gevoeligheid
  • Omgaan met gevoelens
  • Omgaan met prikkels
  • Omgaan met veranderingen
  • Leren ontspannen

Kinderen kunnen in het boek schrijven, tekenen en kleuren. Het staat vol met leuke doe-opdrachten, tips en uitleg over het omgaan met gevoeligheid.

Door aankoop van deze licentie krijg je de rechten om het werkboek professioneel te mogen gebruiken voor verschillende cliënten. De licentie is persoonsgeboden en een jaar lang geldig (vanaf de datum van aankoop).
Na aankoop van de licentie krijg je meteen een mail met daarin een link om het werkboek te downloaden. Print het bestand dubbelzijdig en in kleur uit voor het mooiste resultaat.
Bij elke update van het werkboek krijg je een mail, zodat je altijd de nieuwste versie kunt gebruiken!

“De werkboeken hebben een mooie lay-out. De uitleg is duidelijk en ondersteund met afbeeldingen. Er staan handige tips in voor de ouders en mooie praktijkoefeningen. Alle drie de licenties zijn een aanrader!”
Louise Bolk, Speltherapeut voor kinderen & Coach voor volwassenen

Het werkboek is speciaal ontworpen om samen met een cliënt te doen. Het is het meest geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf ongeveer 6 jaar tot 12 jaar. Aan de hand van verschillende opdrachten en vragen laat je kinderen zelf ervaren wat voor hen werkt in het omgaan met gevoeligheid.

Koop de licentie zodat je het werkboek professioneel mag gebruiken en verschillende kinderen helpt om hun gevoeligheid te zien als kwaliteit!

“Werkboeken met handvatten waar kinderen echt iets aan hebben. Ze hebben een mooie layout, wat het aanlokkelijk maakt om er veel in te kijken en er echt iets mee te doen. Zowel bruikbaar voor ouders als voor professionals.”
Sophie, kinderpsycholoog

Bekijk ook de licentie voor het werkboek: ‘Ik ben TOP!’ voor meer zelfvertrouwen en de licentie voor het werkboek: ‘Ik vind mijn plek, het werkboek voor kinderen van gescheiden ouders,

Toevoegen aan winkelwagen

15585

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox:

Scroll naar boven