Licentie: Ik heb voelsprieten werkboek

Help je cliënten bij het omgaan met (hoog)gevoeligheid!

103,55 / jaar

Geschikt voor 6-12 jarigen

44 Pagina’s
vol leuke oefeningen

1000+ gezinnen geholpen

Direct Printbaar

Het werkboek Ik heb Voelsprieten

Ben jij een professional en werk je met kinderen? Dan heb je deze licentie nodig om het werkboek professioneel te mogen gebruiken.
Werk je bijvoorbeeld als kindercoach, orthopedagoog, leerlingbegeleider of kinder- en jeugdpsycholoog?
Met deze licentie kun je veel kinderen helpen!

Met behulp van dit werkboek leren kinderen omgaan met (hoog)gevoeligheid. Je cliënt leert hoe hij of zij kan omgaan met gevoelens, prikkels en veranderingen. Ook leert je cliënt ontspannen door middel van verschillende ontspanningsoefeningen. Zo leert je cliënt de gevoeligheid te zien als kwaliteit! Inclusief tips voor ouders, die handig als hand-out mee te geven zijn!

Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap die omschreven is door Elaine Aron, een Canadese psychotherapeute. Volgens haar onderzoeken blijkt dat 15 tot 20% van de kinderen hoogsensitief is. Hoogsensitiviteit komt dus veel voor. Zeker bij kinderen met een hulpvraag en/of probleemgedrag. Deze kinderen kunnen last krijgen van (in)slaapproblemen, druk gedrag, boosheid, terugtrekken, angsten, somberheid of lichamelijke klachten.

ik heb voelsprieten- werkboek hooggevoeligheid kind

Het werkboek ‘Ik heb voelsprieten’ is speciaal ontwikkeld om een kind te leren omgaan met hooggevoeligheid. Zodat gevoelige kinderen geen last hebben van hun (hoog)gevoeligheid, maar het juist kunnen inzetten als kwaliteit!

Door middel van het werkboek leren kinderen wat hooggevoeligheid inhoudt, hoe ze kunnen omgaan met gevoelens, prikkels en veranderingen. Ook leren je cliënten ontspannen door middel van verschillende ontspanningsoefeningen.
Het werkboek bestaat uit 5 hoofdstukken:

  • Uitleg over (hoog)gevoeligheid
  • Omgaan met gevoelens
  • Omgaan met prikkels
  • Omgaan met veranderingen
  • Leren ontspannen

Kinderen kunnen in het boek schrijven, tekenen en kleuren. Het staat vol met leuke doe-opdrachten, tips en uitleg over het omgaan met gevoeligheid.
Inclusief een handige hand-out met tips voor ouders van gevoelige kinderen.

“Ik vind het werkboek ‘Ik heb voelsprieten’ fantastisch. Het is echt op kindermaat geschreven en bovendien is het inhoudelijk ook heel sterk. De mooie lay-out is de kers op de taart.
Kinderen reageren er heel positief op, het helpt ze om hooggevoeligheid beter te begrijpen en ermee om te gaan.”
Els van Doorslaer, zorg-leerkracht en remedial teacher
“Werkboeken met handvatten waar kinderen echt iets aan hebben. Ze hebben een mooie layout, wat het aanlokkelijk maakt om er veel in te kijken en er echt iets mee te doen. Zowel bruikbaar voor ouders als voor professionals.”
Sophie, kinderpsycholoog

Door aankoop van deze licentie krijg je de rechten om het werkboek professioneel te mogen gebruiken voor verschillende cliënten. De licentie is persoonsgeboden en een jaar lang geldig (vanaf de datum van aankoop).
Na aankoop van de licentie krijg je meteen een mail met daarin een link om het werkboek te downloaden. Print het bestand dubbelzijdig en in kleur uit voor het mooiste resultaat.
Bij elke update van het werkboek krijg je een mail, zodat je altijd de nieuwste versie kunt gebruiken!

“Na een lang pad te hebben bewandeld waar niks uit kwam, om onze zoon te helpen, kwam ik per toeval bij het werkboek ‘Ik heb voelsprieten’ terecht en toen werd alles duidelijk. Eindelijk! We zijn pas een week erin bezig en hij is nu al een ander kind, zelfs op school is dit merkbaar!”
Bibi, moeder van een zoon van 7
“Mijn dochter pakt uit zichzelf elke dag het werkboek erbij. Een groot succes, nu al!”
Jessica, moeder van een
dochter van 9
“Ik heb het werkboek meteen uitgeprint en er een mooi boek van gemaakt. Mijn dochter is er erg blij mee. Toen we er samen in lazen, zei ze steeds: “hé dit klopt, ja! Dit heb ik ook.” Er is dus veel herkenning!”
Mevrouw van den Brink, moeder van een dochter van 9 jaar

Het werkboek is speciaal ontworpen om samen met een cliënt te doen. Het is het meest geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf ongeveer 6 jaar tot 12 jaar. Aan de hand van verschillende opdrachten en vragen laat je kinderen zelf ervaren wat voor hen werkt in het omgaan met gevoeligheid.

Koop de licentie zodat je het werkboek professioneel mag gebruiken en verschillende kinderen helpt om hun gevoeligheid te zien als kwaliteit!

Bekijk ook de licenties voor:

“De werkboeken van Psychogoed zijn een ideale manier om samen met onze dochter te werken aan het leren omgaan met emoties. Ze zijn laagdrempelig en leuk, en nuttig voor zowel ons als onze dochter. In moeilijke situaties pakt onze dochter de boekjes er zelf nog weleens bij om te kijken welke tips er ook alweer in stonden. Kortom: aanraders!”
Thijs, vader van een dochter van 7 jaar

15585

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox: