Ik heb voelsprieten! Werkboek voor (hoog)gevoelige kinderen

Categorieën: ,

13,95

Direct te downloaden als PDF

Is je kind gevoelig? Snel van slag en gevoelig voor prikkels?
Dan is dit het werkboek wat je kind helpt!

Ik heb voelsprieten! 

Het werkboek helpt je kind bij het omgaan met gevoeligheid!

Als je kind gevoelig is of hoogsensitief dan heeft het veel mooie eigenschappen. Maar je kind kan er ook behoorlijk last van hebben. Bijvoorbeeld omdat je kind niet weet hoe het moet omgaan met alles wat hij voelt. Sommige gevoelige kinderen hebben moeite met inslapen, krijgen lichamelijke klachten of worden snel boos, bang of verdrietig.

Herken je dit bij jouw kind?
Dan kan dit werkboek helpen. Je kind leert wat het betekent om (hoog)gevoelig te zijn en hoe het hiermee kan omgaan.

Het werkboek bestaat uit 5 hoofdstukken.

  • Uitleg over (hoog)gevoeligheid
  • Omgaan met gevoelens
  • Omgaan met prikkels
  • Omgaan met veranderingen
  • Leren ontspannen

Kinderen kunnen in het boek schrijven, tekenen en kleuren. Het staat vol met leuke doe-opdrachten, tips en uitleg over het omgaan met gevoeligheid. Inclusief 2 pagina’s met tips voor ouders met een gevoelig kind.

“Meteen ben ik aan de slag gegaan met 2 losse oefeningen uit het werkboek en m’n zoon had er al direct baat bij! Hij is gevoelig en met name erg angstig en maakt zich snel veel zorgen. Door de oefeningen van het werkboek valt hij nu al sneller en rustiger in slaap!”
Nynke, moeder van een zoon van 6 jaar

Dit werkboek is speciaal ontworpen om samen met je kind te doen. Het is het meest geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf ongeveer 6 jaar tot 12 jaar. Aan de hand van opdrachten, uitleg en vragen zal je kind steeds beter leren hoe hij kan omgaan met z’n gevoeligheid. Je kind leert zichzelf beter kennen en krijgt tips om zich fijn te voelen en om te gaan met alle prikkels en gevoelens die ze dagelijks ervaren. Als je je kind dit al jong mee geeft, dan kan je kind z’n gevoeligheid gebruiken als kwaliteit!

“Na een lang pad te hebben bewandeld waar niks uit kwam, om onze zoon te helpen, kwam ik per toeval bij het werkboek ‘Ik heb voelsprieten’ terecht en toen werd alles duidelijk. Eindelijk! We zijn pas een week erin bezig en hij is nu al een ander kind, zelfs op school is dit merkbaar!”
Bibi, moeder van een zoon van 7 jaar

Na aankoop krijg je meteen een mail met daarin een link om het werkboek te downloaden. Print het bestand dubbelzijdig en in kleur uit voor het mooiste resultaat.

Help je kind en gun hem of haar dit werkboek!

“Ik heb het werkboek meteen uitgeprint en er een mooi boek van gemaakt. Mijn dochter is er erg blij mee. Toen we er samen in lazen, zei ze steeds: “hé dit klopt, ja! Dit heb ik ook.” Er is dus veel herkenning!”
Mevrouw van den Brink, moeder van een dochter van 9 jaar

Licentie voor professionals
Ben jij een professional en werk je met kinderen? Om het werkboek professioneel te gebruiken, heb je de licentie voor professionals nodig. Werk je bijvoorbeeld als kindercoach, (ortho)pedagoog of kinder-en jeugdpsycholoog? Zorg dan dat je de licentie hebt. Met deze licentie krijg je de rechten om het werkboek professioneel te gebruiken voor verschillende cliënten. Deze rechten zijn persoonsgeboden en onbeperkt, dus levenslang!
Kijk snel voor meer informatie over deze licentie.

“Werkboeken met handvatten waaraan kinderen echt iets hebben. Mooie layout wat het aanlokkelijk maakt om er veel in te kijken en er iets mee te doen. Zowel bruikbaar voor ouders als voor professionals.”
Sophie, kinderpsycholoog

Toevoegen aan winkelwagen

15585

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox:

Scroll naar top