skip to Main Content

Ik heb voelsprieten! Werkboek voor (hoog)gevoelige kinderen

13,95

Je aankoop is direct te downloaden

Categorie:

Beschrijving

Is je kind erg gevoelig? Snel van slag en gevoelig voor prikkels?
Dan is dit het werkboek wat je kind kan helpen!

Ik heb voelsprieten! 

Het werkboek helpt je kind bij het omgaan met gevoeligheid!

Als je kind gevoelig is of hoogsensitief dan heeft het veel mooie eigenschappen. Maar je kind kan er ook behoorlijk last van hebben. Bijvoorbeeld omdat je kind niet weet hoe het moet omgaan met alles wat hij voelt. Sommige gevoelige kinderen hebben moeite met inslapen, krijgen lichamelijke klachten of worden snel boos, bang of verdrietig.

Herken je dit bij jouw kind?
Dan kan dit werkboek helpen. Je kind leert wat het betekent om (hoog)gevoelig te zijn en hoe het hiermee kan omgaan.

Het werkboek bestaat uit 5 hoofdstukken.

  • Uitleg over (hoog)gevoeligheid
  • Omgaan met gevoelens
  • Omgaan met prikkels
  • Omgaan met veranderingen
  • Leren ontspannen

Kinderen kunnen in het boek schrijven, tekenen en kleuren. Het staat vol met leuke doe-opdrachten, tips en uitleg over het omgaan met gevoeligheid.

Dit werkboek is speciaal ontworpen om samen met je kind te doen. Het is het meest geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf ongeveer 6 jaar tot 12 jaar. Aan de hand van opdrachten, uitleg en vragen zal je kind steeds beter leren hoe hij kan omgaan met z’n gevoeligheid. Je kind leert zichzelf beter kennen en krijgt tips om zich fijn te voelen en om te gaan met alle prikkels en gevoelens die ze dagelijks ervaren. Als je je kind dit al jong mee geeft, dan kan je kind z’n gevoeligheid gebruiken als kwaliteit!

“Meteen ben ik aan de slag gegaan met 2 losse oefeningen uit het werkboek en m’n zoon had er al direct baat bij! Hij is gevoelig en met name erg angstig en maakt zich snel veel zorgen. Door de oefeningen van het werkboek valt hij nu al sneller en rustiger in slaap!”

Nynke, moeder van een zoon van 6 jaar

 

Na aankoop krijg je meteen een mail met daarin een link om het werkboek te downloaden. Print het bestand dubbelzijdig en in kleur uit voor het mooiste resultaat.

Help je kind en gun hem of haar dit werkboek!

Licentie voor professionals
Ben jij een professional en werk je met kinderen? Om het werkboek professioneel te gebruiken, heb je de licentie voor professionals nodig. Werk je bijvoorbeeld als kindercoach, (ortho)pedagoog of kinder-en jeugdpsycholoog? Zorg dan dat je de licentie hebt. Met deze licentie krijg je de rechten om het werkboek professioneel te gebruiken voor verschillende cliënten. Deze rechten zijn persoonsgeboden en onbeperkt, dus levenslang!
Kijk snel voor meer informatie over deze licentie.

“Werkboeken met handvaten waaraan kinderen echt iets hebben. Mooie layout wat het aanlokkelijk maakt om er veel in te kijken en er iets mee te doen. Zowel bruikbaar voor ouders als voor professionals.”

Sophie, kinderpsycholoog

Back To Top