Licentie: TOP Opvoeder Werkboek

Het werkboek over Positief en Relaxed Ouderschap

95 per jaar excl. BTW

Zet ouders in hun kracht als opvoeder!

Ben jij een professional die met ouders werkt? Dan heb je deze licentie nodig om het TOP-Opvoederwerkboek professioneel te mogen gebruiken.
Werk je bijvoorbeeld als kindercoach, (ortho)pedagoog, leerlingbegeleider of kinder- en jeugdpsycholoog?

Dit werkboek is speciaal voor ouders ontwikkeld. Voor alle ouders die graag het beste uit zichzelf willen halen als opvoeder. Ouders vinden de balans als opvoeder tussen zichzelf en hun kind en leren rustig te blijven in uitdagende opvoedsituaties zonder aan zichzelf voorbij te gaan. Zodat hun kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Vaak is het versterken van het zelfbeeld van kinderen een belangrijk onderdeel in een behandeling of begeleiding. Maar je helpt kinderen ook als hun ouders meer in hun kracht staan. Met dit werkboek zorg je ervoor dat ouders beter gaan opvoeden en zich competent voelen.

Het werkboek voor Positief en Relaxed Ouderschap

Leer je cliënten te kijken naar hun kwaliteiten in de opvoeding en deze vaker in te zetten. En bereik het volgende:

 • Ouders ervaren meer plezier in de opvoeding
 • Ouders leren kalm te blijven in uitdagende opvoedsituaties zonder aan zichzelf voorbij te gaan
 • De opvoedvaardigheden verbeteren
 • Ouders leren de reden achter negatief gedrag van hun kind herkennen
 • Je cliënten weten hoe ze kunnen omgaan met emoties van hun kind(eren)
 • Ouders weten wat zij belangrijk vinden in de opvoeding en hoe ze dit in de praktijk kunnen brengen
 • Ze gaan opvoeden op een manier die bij hun past
 • Er ontstaat meer ontspanning, rust en zelfvertrouwen als opvoeder

Veel ouders zijn onzeker en worstelen met de opvoeding van hun kind. Kinderen ontwikkelen zich razend snel en in elke fase zijn weer andere opvoedvaardigheden nodig. Alle ouders hebben kwaliteiten en willen het beste voor hun kind. Aan ons de taak om die krachten te vinden en ouders te laten zien dat ze het kunnen.

Inhoud van TOP Opvoeder

Het werkboek bestaat uit 6 hoofdstukken met uitleg en meer dan 30 oefeningen!

 • Jouw positieve mindset.
  Opvoeden is steeds weer zoeken naar wat werkt. Met een positieve mindset kijkt je naar wat er wél goed gaat.
 • Jij als opvoeder
  Iedere opvoeder is anders. Hierin speelt van alles mee; zoals je persoonlijkheid, wat je hebt meegemaakt, je eigen opvoeding en je normen en waarden. Ontdek wat jou een goede opvoeder maakt.
 • Wat heeft je kind nodig?
  Vaak reageren we als ouders op het gedrag van ons kind, maar wat zit er achter dit gedrag? Ontdek in dit hoofdstuk hoe je daar achter komt en hoe je je kind helpt bij zijn uitdagingen.
 • Omgaan met emoties
  Emoties spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen, maar ook jij ervaart natuurlijk tal van emoties. In dit hoofdstuk leer je om emoties te begrijpen en ermee om te gaan.
 • Reflecteren
  Even stilstaan en uitzoomen. Dit hoofdstuk helpt je om stil te staan bij jezelf, je kind en de opvoeding. Wat vind je fijn? Wat zou je anders willen zien? En hoe kun je dit vasthouden?
 • Tips voor je kind
  Een paar tips en oefeningen voor je kind, waarmee ze laten zien wat ze waarderen en zo ook jou kunnen helpen.
“Wat een leuk werkboek weer! De onderdelen rondom verbinding en emoties waren een goede opfrisser en eveneens erg leerrijk. Ik heb veel geleerd van het gedeelte rond onze eigen waarden en de invloed daarvan op de opvoeding, bedankt!“
Amelie, moeder van een zoon van 8 jaar

Vergroot het zelfvertrouwen van je cliënten!

Door aankoop van deze licentie krijg je de rechten om het werkboek te gebruiken voor een onbeperkt aantal cliënten gedurende één heel jaar.
Na aankoop van de licentie krijg je meteen een mail met daarin een link om het werkboek te downloaden. Print het bestand dubbelzijdig en in kleur uit voor het mooiste resultaat. Bij elke update van het werkboek krijg je een mail, zodat je altijd de nieuwste versie kunt gebruiken!

Bekijk ook de andere licenties van Psychogoed voor:

“Werkboeken met handvaten waaraan kinderen echt iets hebben. Mooie layout wat het aanlokkelijk maakt om er veel in te kijken en er iets mee te doen. Zowel bruikbaar voor ouders als voor professionals.”
Sophie, kinderpsycholoog
15585

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox: