[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Denken in mogelijkheden en uitgaan van sterke kanten van ouders en kinderen. Dat vind ik belangrijk!” color=”custom” accent_color=”#99cbc0″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Rian MeddensMijn naam is Rian Meddens. Ik ben orthopedagoog en werk graag met kinderen, ouders en gezinnen. Mijn passie ligt bij het vinden van een passende oplossing voor een gezin vanuit een veilige en positieve sfeer. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de kwaliteiten binnen een gezin, zodat deze sterke kanten gebruikt kunnen worden om met moeilijke situaties om te gaan. Met mijn ruime ervaring met kinderen en gezinnen help ik je graag!

[/vc_column_text][vc_column_text]

Van jongs af aan wist ik dat ik graag met kinderen wilde werken. Ik geniet elke dag weer van de onbevangenheid en oprechtheid van kinderen. Tijdens mijn werk ontdekte ik dat ik ook het werken met ouders erg leuk vind. Na het behalen van mijn HBO diploma Sociaal pedagogische hulpverlening wilde ik me graag verder verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik heb de master Orthopedagogiek afgerond aan de Universiteit van Utrecht en in 2015 heb ik de postmaster opleiding tot Orthopedagoog Generalist afgerond aan de Universiteit Leiden. Ik heb ruime werkervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg (Basis en specialistsche GGZ). In de behandelingen en therapieën werk ik met ouders en kinderen vanuit een oplossingsgericht kader aangevuld met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR (trauma-behandeling) en systeemtherapie. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar ouders, samen de situatie te onderzoeken en vervolgens samen te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen vanuit een betrokken, positieve en veilige sfeer. [/vc_column_text][vc_column_text]

In 2016 heb ik Psychogoed opgericht. Psychogoed biedt online hulp voor ouders. Zo kan ik laagdrempelige en flexibele hulp bieden voor ouders en kinderen.

Zelf heb ik 2 zoontjes (geboren in 2016 en 2018) en ben dus ook volop aan het opvoeden. Na al mijn jaren werkervaring, ervaar ik hoe het is om moeder te zijn. En dat geeft een extra dimensie aan mijn werk! Ik geniet er volop van. Ik vind het heel leuk om alle stappen in de ontwikkeling van m’n zoontjes te zien. Ondanks dat ik in de theorie van alles weet over opvoeden, ervaar ik nu dat opvoeden in de praktijk een hele uitdaging kan zijn. Ik gebruik veel principes van het oplossingsgericht opvoeden en ik vind het super gaaf om nu zelf elke dag te ervaren hoe goed dat werkt!

In maart 2021 verwachten mijn man en ik een dochtertje. In verband met mijn zwangerschapsverlof ben ik daarom vanaf februari minder goed en snel bereikbaar. Mocht u een vraag of opmerking hebben mail dan naar info@psychogoed.nl. We proberen zo snel mogelijk te antwoorden.
De online consulten zullen vanaf januari 2021 t/m april 2021 worden overgenomen door Sandra Selen-Bleijenberg. Sandra is net als ik Orthopedagoog Generalist NVO en werkt vanuit de zelfde oplossingsgerichte visie. We zijn heel blij dat Sandra de consulten wil overnemen, zodat we vanuit Psychogoed ouders kunnen blijven helpen, ook tijdens mijn verlof!
Sandra stelt zich hieronder voor.

Sandra Bleijenberg - Orthopedagoog Generalist NVO

Mijn naam is Sandra Selen-Bleijenberg. Ik ben, net als Rian, orthopedagoog en geniet van het werken met kinderen, ouders en leerkrachten. Ik ben mijn loopbaan begonnen als juf in het basisonderwijs. Ik heb de opleiding tot remedial teacher en intern begeleider gevolgd en ben vervolgens orthopedagogiek gaan studeren. De opleiding tot Orthopedagoog Generalist heb ik in 2015 afgerond. Mijn werkervaring ligt in het onderwijs, van regulier tot speciaal onderwijs. In mijn werk krijg ik energie van het samen werken met kinderen, ouders en gezinnen, het samen zoeken naar oplossingen vanuit ieders eigen expertise. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen, ouders, leerkrachten en andere betrokkenen zelf de sleutel tot de gewenste situatie in handen hebben. Door het stellen van de juiste vragen probeer ik deze sleutel tot succes zichtbaar en vervolgens inzetbaar te maken. Zo komt ieder in zijn of haar kracht te staan. De oplossingsgerichte werkwijze is een positieve werkwijze die heel goed bij kinderen en hun ouders past. Het gaat niet om wat er allemaal nog niet goed gaat, de nadruk ligt op wat er wel goed gaat en hoe dit is uit te breiden.
Dat positief opvoeden zeker ook een uitdaging kan zijn, ervaar ik in mijn eigen gezin met 3 kinderen. Samen met mijn man zijn wij de gelukkige ouders van 2 jongens (geboren in 2014 en 2010) en een meid (geboren in 2011). Ik ervaar opvoeden als steeds weer zoeken naar wat werkt én proberen méér te doen van wat werkt. In januari 2019 zijn wij de uitdaging aangegaan om voor 2½ jaar naar Amerika te gaan. Qua opvoeding bracht dit een extra dimensie met zich mee. We leren onszelf en elkaar nu op een nieuwe en andere manier kennen. Gelukkig kunnen we allemaal beamen dat het één groot en geweldig avontuur is dat ons leven enorm (heeft) verrijkt. Met mijn kennis en ervaring kijk ik er naar uit u in het opvoeden van uw kind(eren) te kunnen en mogen ondersteunen.

 

[/vc_column_text][vc_column_text]Oplossingsgericht opvoeden

Samen met Lara de Bruin heeft Rian het boek ‘Oplossingsgericht opvoeden. Doen en denken in mogelijkheden’ geschreven. Het boek geeft een oplossingsgerichte kijk op opvoeden. In plaats van het analyseren van problemen, wordt het denken in mogelijkheden centraal gesteld. Als je oplossingsgericht denkt, kijk je niet naar oorzaken van problemen, maar naar wensen voor de toekomst. Download een preview van het boek op oplossingserichtopvoeden.nl.
Ik geef ook trainingen of workshops over oplossingsgerichte gespreksvoering of positief opvoeden. Neem contact met me op als je hier meer informatie over wilt: rianmeddens@psychogoed.nl

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Zowel Rian als Sandra zijn geregistreerd als Orthopedagoog Generalist in het kwaliteitsregister van de NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen) en BIG geregistreerd. Ze hanteren de beroepscode van de NVO.

Rian is daarnaast ook geregistreerd als supervisor bij de NVO. Wil je supervisie volgen voor je basisaantekening diagnostiek, OG-opleiding of SKJ registratie kijk dan voor meer informatie over mijn werkwijze op supervisie NVO en SKJ in Utrecht.
In verband met mijn zwangerschapsverlof heb ik op dit moment geen ruimte voor nieuwe supervisanten. 
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2242″ alignment=”left”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Voor online consulten, cursussen en het volgen van online modules gelden de
algemene voorwaarden en privacy verklaring van Psychogoed.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

 

15585

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox:

Scroll naar top