Rian Meddens

Mijn naam is Rian Meddens. Ik ben orthopedagoog en werk graag met kinderen, ouders en gezinnen. Mijn passie ligt bij het vinden van een passende oplossing voor een gezin vanuit een veilige en positieve sfeer. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de kwaliteiten binnen een gezin, zodat deze sterke kanten gebruikt kunnen worden om met moeilijke situaties om te gaan. Met mijn ruime ervaring met kinderen en gezinnen help ik je graag!

Van jongs af aan wist ik dat ik graag met kinderen wilde werken. Ik geniet elke dag weer van de onbevangenheid en oprechtheid van kinderen. Tijdens mijn werk ontdekte ik dat ik ook het werken met ouders erg leuk vind. Na het behalen van mijn HBO diploma Sociaal pedagogische hulpverlening wilde ik me graag verder verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik heb de master Orthopedagogiek afgerond aan de Universiteit van Utrecht en in 2015 heb ik de postmaster opleiding tot Orthopedagoog Generalist afgerond aan de Universiteit Leiden. Ik heb ruime werkervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg (Basis en specialistische GGZ). In de behandelingen en therapieën werk ik met ouders en kinderen vanuit een oplossingsgericht kader aangevuld met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR (trauma-behandeling) en systeemtherapie. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar ouders, samen de situatie te onderzoeken en vervolgens samen te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen vanuit een betrokken, positieve en veilige sfeer.

In 2016 heb ik Psychogoed opgericht. Psychogoed biedt online hulp voor ouders. Zo kan ik laagdrempelige en flexibele hulp bieden voor ouders en kinderen.

Zelf heb ik 2 zoontjes (geboren in 2016 en 2018) en ben dus ook volop aan het opvoeden. Na al mijn jaren werkervaring, ervaar ik hoe het is om moeder te zijn. En dat geeft een extra dimensie aan mijn werk! Ik geniet er volop van. Ik vind het heel leuk om alle stappen in de ontwikkeling van m’n zoontjes te zien. Ondanks dat ik in de theorie van alles weet over opvoeden, ervaar ik nu dat opvoeden in de praktijk een hele uitdaging kan zijn. Ik gebruik veel principes van het oplossingsgericht opvoeden en ik vind het super gaaf om nu zelf elke dag te ervaren hoe goed dat werkt!


Oplossingsgericht Opvoeden, het boek

Oplossingsgericht opvoeden

Samen met Lara de Bruin heeft Rian het boek ‘Oplossingsgericht opvoeden. Doen en denken in mogelijkheden’ geschreven. Het boek geeft een oplossingsgerichte kijk op opvoeden. In plaats van het analyseren van problemen, wordt het denken in mogelijkheden centraal gesteld. Als je oplossingsgericht denkt, kijk je niet naar oorzaken van problemen, maar naar wensen voor de toekomst. Download een preview van het boek op oplossingsgerichtopvoeden.nl.
Ik geef ook trainingen of workshops over oplossingsgerichte gespreksvoering of positief opvoeden. Neem contact met me op als je hier meer informatie over wilt.

Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen

Zowel Rian als Sandra zijn geregistreerd als Orthopedagoog Generalist in het kwaliteitsregister van de NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen) en BIG geregistreerd. Ze hanteren de beroepscode van de NVO.

Rian is daarnaast ook geregistreerd als supervisor bij de NVO. Wil je supervisie volgen voor je basisaantekening diagnostiek, OG-opleiding of SKJ registratie kijk dan voor meer informatie over mijn werkwijze op supervisie NVO en SKJ in Utrecht.

Voor online consulten, cursussen en het volgen van online modules gelden de
algemene voorwaarden en privacy verklaring van Psychogoed.

15585

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox:

Scroll naar top