skip to Main Content

Denken in mogelijkheden en uitgaan van sterke kanten van ouders en kinderen. Dat vind ik belangrijk!

Schermafbeelding 2017-08-21 om 18.06.06

Mijn naam is Rian Meddens. Ik ben orthopedagoog en werk graag met kinderen, ouders en gezinnen. Mijn passie ligt bij het vinden van een passende oplossing voor een gezin vanuit een veilige en positieve sfeer. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de kwaliteiten binnen een gezin, zodat deze sterke kanten gebruikt kunnen worden om met moeilijke situaties om te gaan. Met mijn ruime ervaring met kinderen en gezinnen help ik je graag!

Van jongs af aan wist ik dat ik graag met kinderen wilde werken. Ik geniet elke dag weer van de onbevangenheid en oprechtheid van kinderen. Tijdens mijn werk ontdekte ik dat ik ook het werken met ouders erg leuk vind. Na het behalen van mijn HBO diploma Sociaal pedagogische hulpverlening wilde ik me graag verder verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik heb de master Orthopedagogiek afgerond aan de Universiteit van Utrecht en in 2015 heb ik de postmaster opleiding tot Orthopedagoog Generalist afgerond aan de Universiteit Leiden. Ik heb ruime werkervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg (Basis GGZ). Hier heb ik gewerkt met kinderen met ontwikkelingsstoornissen, gezinnen in moeilijke periodes en met ouders met opvoedvragen. In behandelingen en therapieën werk ik vanuit een oplossingsgericht kader aangevuld met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR (trauma-behandeling) en systeemtherapie. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar ouders, samen de situatie te onderzoeken en vervolgens samen te zoeken naar passende mogelijkheden en oplossingen vanuit een betrokken, positieve en veilige sfeer.

In 2016 heb ik Psychogoed opgericht. Psychogoed biedt online hulp voor ouders. Zo kan ik laagdrempelige en flexibele hulp bieden, afgestemd op iedere unieke gezinssituatie.

Zelf heb ik 2 jonge zoontjes en ben dus ook volop aan het opvoeden. Na al mijn jaren werkervaring, ervaar ik nu ook hoe het is om moeder te zijn. En dat geeft een extra dimensie aan mijn werk! Ik geniet er volop van. Ik vind het heel leuk om alle stappen in de ontwikkeling van m’n zoontjes te zien. Ondanks ik in theorie alles weet over opvoeden ervaar ik nu dat opvoeden in de praktijk een hele uitdaging kan zijn. Ik gebruik veel principes van het oplossingsgericht opvoeden en ik vind het super gaaf om nu zelf elke dag te ervaren hoe goed dat werkt!

Als Orthopedagoog Generalist ben ik geregistreerd bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen) en hanteert de en beroepscode van de NVO.

Voor online consulten, cursussen en het volgen van online modules gelden de
algemene voorwaarden en privacy verklaring van Psychogoed.

Back To Top