skip to Main Content

Online cursus
Positief Gezin

Meer rust, gezelligheid en positiviteit!

Wil jij graag positief omgaan met je kind? Positief opvoeden is niet altijd even makkelijk. Hoe lief je kinderen ook zijn, soms kun je in een negatieve spiraal raken. Gelukkig zijn er manieren die je hierbij kunnen helpen.
Ook als je tevreden bent hoe het thuis gaat, maar je wilt weten hoe je het gezellig kan houden en je kinderen positief kan benaderen, is deze online cursus iets voor jou!

Wat je leert in deze cursus

In deze cursus leer je hoe je positief kan opvoeden. Dit kan een flinke uitdaging zijn, maar met deze online cursus krijg je alle handvatten die je nodig hebt! Je leert omgaan met de emoties van je kind. Je leert hoe je de sfeer thuis kan verbeteren en hoe je je kinderen op een positieve manier kan benaderen en kan begrenzen, zodat er meer gezelligheid in jullie gezin ontstaat!

Omgaan met Emoties

Leer door te luisteren en aandacht te geven om meer
rust te creëren.

Positief Benaderen

Geef goede complimenten, verbeter de sfeer en vergroot het zelfvertrouwen van je kind.

Versterk jullie Band

Ontdek hoe je de emotionele band met je kinderen kan versterken.

De cursus bestaat uit:

Een vier weekse online cursus met 4 verschillende thema’s

Veel informatie, nieuwe inzichten, opdrachten en 4 te downloaden factsheets

Praktische tips hoe je je kind positief kan benaderen

Inclusief oefeningen om samen met je kind te doen!

Toegang tot de besloten Faceboekgroep waar je ervaringen kunt uitwisselen met andere ouders.

“Een leuke, zinvolle cursus. Praktisch opgezet, met tips die je meteen kunt toepassen. Een aanrader!”

Diana, moeder van 3 meiden (10, 8 en 6 jaar)

“Meteen merkte ik verandering in de sfeer in huis. Ik raak niet meer zo snel gefrustreerd en wanhopig, maar ik heb het gevoel meer controle over de situatie en mezelf te hebben. Doordat ik de kinderen positief benader, beïnvloedt hen dat ook. De gezinsopdracht vonden ze geweldig om te doen en ze waren er zelfs dagen erna nog vrolijk ervan. M’n kinderen proberen nu zelf ruzies op te lossen en het heeft ze dichter bij elkaar gebracht. Ze zoeken elkaar vaker op om samen te spelen en hebben meer lol samen. De cursus heeft een positieve sfeer in huis gebracht en het zorgt ervoor dat ik een zekerder gevoel heb in de opvoeding.”

Sara, moeder van een zoon van 8 jaar en dochter van 7 jaar

Positief Gezin!
Positief Gezin

Is deze cursus iets voor mij?

Herken je jezelf in één van onderstaande punten?
Dan is deze online cursus zeker iets voor jou!

Je wilt meer rust, gezelligheid of positiviteit in je gezin

Je wilt graag meer weten over oplossingsgericht opvoeden of over positief opvoeden

Je wilt weten hoe je de band met je kind kunt versterken

Je wilt weten hoe je goede complimenten kunt geven en het zelfvertrouwen van je kind kan stimuleren

“Als het even wat minder gaat, dan weet ik hoe ik weer kan bouwen aan een positieve sfeer in plaats van me machteloos en gefrustreerd te voelen. Ik raad dit alle ouders aan! Het is een heel waardevolle cursus. ”

Marianne heeft een zoon van 17 jaar

“Ik vond de cursus heel praktisch en heel nuttig. Ik heb heerlijke kinderen, maar in het dagelijks leven vind ik mezelf soms wat snel ongeduldig met mijn dochter. Door de praktische inslag van de cursus kon ik direct de volgende dag aan de slag met een opdracht of één van de tips. Vaak met succes. Nu mijn dochter voor het eerst naar de basisschool gaat, ga ik de tips opnieuw even doornemen. Zodat ik haar op een positieve manier kan ondersteunen bij deze verandering.”

Margot, moeder van een dochter van 4 jaar en zoontje van 2 jaar

“Ik heb de cursus Positief Gezin gevolgd met de online consulten en dat vond ik erg prettig. Ik had al het één en ander gelezen op het blog en thuis toegepast, maar door opmerkingen en adviezen van anderen werd ik elke keer weer onzeker. Ik volgde de adviezen van anderen op of verviel weer in oude patronen. Ik merkte dat dat niet werkte.
Door de cursus heb ik ontdekt wat wel voor ons werkt (het positief opvoeden) en wat niet werkt (zoals de gekregen adviezen). In mijn gesprekken met Rian bleek dat ik wel degelijk begrijp hoe ik positief kan opvoeden en de tools (vaardigheden) bezit om dit te doen. Dit gaf mij vertrouwen om op deze weg door te gaan, ondanks opmerkingen en adviezen van anderen.
Het gaat nu beter thuis. De sfeer is positiever, daar er eerst veel gemopperd en geschreeuwd werd. De regels zijn duidelijker voor de kinderen en dat geeft hun rust. Hierdoor zijn ze minder vaak opstandig en spelen ze lief alleen of samen. Hier kan ik dan weer complimenten over geven, waardoor de kinderen nog beter in hun vel komen.
En zo gaat onze positieve spiraal door.”

Candy Kortsmit, moeder van een dochter van 5 jaar en zoon van 3,5 jaar

“Ik heb de online cursus Positief Gezin gevolgd en vond het een opsteker!
Ik ben zelf GZ-psycholoog en ik raad deze cursus vrijwel standaard aan aan mijn volwassen cliënten die jonge kinderen hebben.”

Manja, GZ-psycholoog en moeder van twee zoons van 9 en 11 jaar

Positief Gezin
€69
  • 4 weekse online cursus met 4 thema’s
  • Oefeningen om samen met je partner en kinderen te doen
  • Toegang tot de besloten Facebookgroep waar je ervaringen kunt delen
  • Leer wanneer jou het uitkomt
Schrijf je nu in!
Positief Gezin + 2 Online Consulten
€174
  • 2 persoonlijke online consulten van 45 minuten
  • 4 weekse online cursus met 4 thema’s
  • Oefeningen om samen met je partner en kinderen te doen
  • Toegang tot de besloten Facebookgroep waar je ervaringen kunt delen
  • Leer wanneer jou het uitkomt
Schrijf je nu in!

“De relatie met mijn dochter is positief vooruit gegaan. We hebben op een steeds betere, leukere manier contact en er komen nieuwe positieve gewoontes bij. Ik zou deze cursus zeker een 10 willen geven. Ik ben heel tevreden over de inhoud, kennis, snelle contact met de coach, hulp, ondersteuning en advies. Ik wil deze cursus iedere ouder (gezin) aanraden!
Het is kort en lijkt (!) simpel, maar is heel krachtig en onmisbare basiskennis bij het opvoeden. Ik ben er heel blij mee!”

Anastasia, alleenstaande moeder van een dochter van 7 jaar
Back To Top