Supervisie NVO en SKJ in Utrecht

Ben je op zoek naar supervisie NVO voor je NVO of SKJ (her)registratie in de buurt van Utrecht? Vanuit Psychogoed geef ik supervisie aan orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychologen voor de NVO of SKJ-herregistratie, opleiding tot Orthopedagoog Generalist (OG opleiding) en het behalen van je diagnostiek aantekening NVO (BAPD). Hiernaast geef ik ook supervisie aan andere hulpverleners (universitair- en HBO-opleidingsniveau) die zich verder willen bekwamen in het oplossingsgericht werken in gezinnen.

Rian Meddens

Supervisor in Utrecht

Ik ben Rian Meddens, Orthopedagoog Generalist NVO, BIG geregistreerd en geregistreerd als erkent supervisor bij de NVO. Naast mijn werk bij Psychogoed superviseer ik met veel plezier verschillende supervisanten. Ik vind het erg mooi om de professionele ontwikkeling van mijn supervisanten van dichtbij te mogen volgen. Kijk voor meer informatie over mij op Over Psychogoed.

In 2023 heb ik geen ruimte meer om nieuwe supervisie trajecten op te starten.

Werkwijze supervisor

Binnen de supervisie staat het reflecteren op je eigen houding en ontwikkeling als professional in je huidige werksituatie centraal. De supervisie vindt plaats vanuit de oplossingsgerichte visie. Dit betekent dat er in de supervisie aandacht is voor het vergroten van je competentie als orthopedagoog/psycholoog en een toename van je vaardigheden als professional.
In de eerste supervisie sessies zal er aandacht zijn voor het opstellen van jouw persoonlijke leerdoelen. Vervolgens is er volop de ruimte om te reflecteren op jouw professionele houding, middels inzichtgevende en oplossingsgerichte vragen en aanvullende technieken. Zoals het inbrengen van video-materiaal, rollenspellen, kaartspellen en andere inzichtgevende oefeningen. De vorm van de supervisie wordt altijd afgestemd op jouw leerstijl. Tijdens het traject zullen meerdere evaluatiemomenten plaatsvinden.

Supervisie NVO en SKJ in Utrecht

supervisie NVO

De supervisie vindt plaats in Utrecht bij mij thuis (in de wijk Abstede). In overleg is een andere locatie in de buurt of online supervisie ook mogelijk.

Online supervisie NVO en SKJ

Door de corona maatregelen heb ik veel ervaring opgedaan met het geven van online supervisie. Naast de behandelingen aan ouders die ik online geef, bied ik nu ook vaak online supervisie aan. Dit kan afgewisseld worden met live contact, maar ook een volledig online traject behoort tot de mogelijkheden.

Ervaring van de supervisor

Als Orthopedagoog Generalist en hoofdbehandelaar heb ik gewerkt in de basis- en specialistische GGZ en jeugdzorg, zowel diagnostiek als behandeling. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met (psycho)diagnostiek, oplossingsgerichte therapie en coaching, ouderbegeleiding, systeemgericht behandelen, CGT en EMDR.
Hierna heb ik mijn eigen praktijk Psychogoed opgericht, waarin ik E-health ontwikkel en online behandelingen uitvoer. Af en toe geef ik trainingen en workshops voor professionals (oplossingsgericht en ouderbegeleiding). Bij de Universiteit Utrecht heb ik als stagedocent master studenten begeleid bij hun stageproces en het behalen van een diagnostiek aantekening NVO.
Sinds 2018 geef ik met veel plezier supervisie aan professionals voor de SKJ-herregistratie, OG-opleiding en het behalen van de diagnostiek aantekening NVO.

Vorm van de supervisie

Supervisie is zowel individueel als in een groep (maximaal 3 personen) mogelijk. De duur en frequentie van de supervisie sessies zijn afhankelijk van de (her)registratie die je wilt behalen. Dit is geheel in overleg. Ik vind het belangrijk dat de vorm van de supervisie aansluit bij jouw (opleidings)wensen.

Kosten van de supervisie

De kosten zijn afhankelijk van het soort traject (individueel of groepssupervisie) en voor welke registratie de supervisie is. Voorafgaand aan de supervisie is er altijd de mogelijkheid tot een gratis (telefonisch) gesprek om te kijken of jouw leerwensen aansluiten bij mijn supervisie stijl.

Wil je meer informatie over de kosten en beschikbaarheid? Stuur een mailtje naar rianmeddens@psychogoed.nl.

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox: