plus home Hoe plushome een thuis creëert voor mensen met complexe hulpvragen

Hoe plushome een thuis creëert voor mensen met complexe hulpvragen

In de geestelijke gezondheidszorg zijn de hulpvragen heel divers. Ze variëren bovendien van mild tot (zeer) complex. Bij Plushome kan men begeleid wonen en daarbij de (woon)begeleiding ontvangen die zij nodig heeft. In dit artikel lees je hoe dat precies werkt en wat Plushome precies doet voor haar cliënten en bewoners.

Intensieve ondersteuning

Begeleid wonen bij Plushome betekent dat je intensieve ondersteuning krijgt als je mentale moeilijkheden ervaart. Daardoor kunnen veel cliënten toch zelfstandig wonen, terwijl zij dat anders niet hadden gekund. Zij krijgen namelijk hulp bij het doen van de boodschappen, het huishouden doen en/of sociale contacten onderhouden. Taken die ingewikkeld kunnen zijn om (volledig) zelfstandig uit te voeren. De ondersteuning kan bestaan uit een paar uur per week tot dagelijkse, intensieve begeleiding. Hoeveel ondersteuning er nodig is, hangt helemaal af van de behoeften en wensen van de cliënt. Daarvoor wordt gezamenlijk een begeleidingsplan opgesteld.

Complexe hulpvragen

Als het aankomt op geestelijke gezondheid, hebben we het vooral over welzijn op het gebied van denken, voelen en sociale bezigheden. Ben je geestelijk gezond, dan ben je in staat om je leven te leven, een normale hoeveelheid spanning te verdragen en je gelukkig en maatschappelijk betrokken te voelen. Bij Plushome krijgen mensen met complexe hulpvragen op het gebied van geestelijke gezondheid de nodige ondersteuning. Afhankelijk van de diagnose die iemand heeft (denk aan een angststoornis, bipolaire stoornis en/of autisme) kan het leven namelijk ingewikkeld zijn. En daarom is er hulp nodig – voor op de korte of lange termijn.

De oplossing

De oplossing is begeleiding door Plushome. Voor mensen jonger dan 23 jaar worden verschillende behandelingen aangeboden om het leven makkelijker te maken. Voor mensen die ouder zijn zijn samenwerkingen met behandelorganisaties afgesproken. Begeleid wonen bij Plushome is vooral bedoeld voor wie niet zelfstandig kan wonen, maar ook geen intensieve zorg nodig heeft. Vooral mensen met een verstandelijke beperking en/of een verslaving komen hiervoor in aanmerking. Wonen wordt voor deze doelgroepen namelijk veiliger wanneer dit onder begeleiding gebeurt.

Het begeleidingstraject van Plushome werkt!

Een begeleidingstraject van Plushome is effectief voor veel mensen die anders niet zelfstandig zouden kunnen wonen. Na een kennismakingsgesprek wordt de (complexe) hulpvraag vastgesteld en kan er een plan worden gemaakt om de ondersteuning te bepalen. Dan worden geschikte begeleiders aangewezen en kun je ontdekken of er een klik is tussen jullie. Het is belangrijk dat de sociale omgeving van een cliënt ook betrokken is, omdat er in samenwerking met elkaar vaak meer voor elkaar wordt gekregen. Uiteindelijk kan het mogelijk zijn dat het sociale netwerk om een cliënt heen zó stabiel is geworden, dat begeleiding door Plushome (vrijwel) niet meer nodig is. En dat is een mooi streven voor de toekomst, indien mogelijk!

Tot slot willen we jullie graag op de hoogte brengen dat dit een gesponsord artikel is.


Over de auteur

Rian Meddens avatar

Verder lezen:

Gratis Positieve Opvoedtips

Vul je e-mailadres in en krijg iedere twee weken gratis extra tips in je mailbox: